Вітаю Вас на своєму блозі! Сподіваюсь він буде для Вас корисним та цікавим!

неділя, 19 листопада 2017 р.

ВАК: фізикам, можливо, вдалося підгледіти бозон Хіґса

Фізикам, що займаються вивченням елементарних частинок, можливо, все ж таки вдалося краєм ока побачити свою найбільш бажану нагороду, що носить назву – бозон Хіґса. Про це повідомляють дослідники з ВАК (Великого адронного коллайдера), що знаходиться в Женеві.
Нагадаємо, минулого століття вчені-теоретики передбачили, що у світі існує елементарна частинка бозон Хіґса, завдяки якій, за їх словами, вся матерія у Всесвіті володіє своєю відповідною масою.
Величезне хвилювання науковців розігріли одразу два спеціальних досліди у ВАК, які лише зробили натяк на те, що таємничий бозон Хіґса все ж таки існує. Проте науковці сходяться на думці, що на даний момент сучасна наука немає в своєму арсеналі достатньої кількості даних, аби заявляти про нове відкриття.
В тому випадку, якщо бозон Хіґса буде доведений, то це стане найбільшим науковим відкриттям за минулі 60 років. Справа в тому, що елементарна частинка, яку до цих пір вчені не можуть зафіксувати експериментально, дасть можливість людству краще зрозуміти складну будову Всесвіту.
Під бозоном Хіґса розуміють субатомну частинку, існування якої було передбачено вченими, але поки що не доведено в лабораторії.
Як відомо, у 1964 році, шестеро фізиків, серед яких був і Пітер Хіґс, висловили своє припущення, що саме ця частинка відповідає за масу матерії. І це останній елемент, якого не вистачає в Стандартній моделі, що представляє собою теорію, яка описує взаємодію між елементарними частинками.
Фізик на ім’я Ґвідо Тонеллі, який представляє експеримент під назвою CMS, говорить, що сьогодні, те, що спостерігають науковці, відповідає або фоновим коливанням, або існуванню бозона Хіґса.


Немає коментарів:

Дописати коментар